Goes

Een prachtige Zeeuwse stad op 38 km afstand van het vakantiehuis.

Goes

Goes heeft een mooie binnenstad met een uitgebreid aanbod van restaurants, terrasjes, winkels en historische gebouwen. Beslist de moeite waard om je vakantiehuis op de Oesterdam een dagje te verlaten.

Veel winkels zijn gevestigd in historische panden in het gebied direct achter de Grote Markt. De kronkelende straatjes koppelen de charme van het verleden aan het assortiment van nu.

Op dinsdag is het marktdag: Zeeuwse kazen, verse vis, fruit, geurende bloemen, kleurrijke stoffen en nog veel meer. Op zaterdag is er een versmarkt. Na veel winkelgenot zin in een hapje of drankje? Dat kan zeker ook op de Grote Markt, maar wandel ook eens langs de haven of door de omliggende straten. Keuze genoeg.

Veel te zien in Goes

Het stadsbeeld wordt gedomineerd door de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk, een kruisbasiliek in de Brabants-gotische stijl. De bouw van de kerk is in circa 1404 gestart. Op de plaats van het huidige middenschip kende de kerk een voorganger van onbekende bouwdatum die rond 1360 gesloopt is. Een ander opvallend gebouw is het voormalige stadhuis van Tholen uit de 15e eeuw, dat ontworpen is door leden van de beroemde architectenfamilie Keldermans. In dit stadhuis hangt het oudste carillonklokje van Nederland, eveneens uit de 15e eeuw. Het stadsbeeld wordt verder bepaald door twee molens binnen de stadskern, De Hoop, die op een van de wallen is gebouwd en molen De Verwachting die in 2009 volledig is gerestaureerd. Een ander historisch gebouw is de herbouwde Gasthuiskapel.

Goes

Oesterdam 25

4691 PV Tholen
Netherlands

Lekker ontspannen in Zeeland?

Kijk of er nog een plekje vrij is! Controleer beschikbaarheid